Telefonla Arayın
free web templates


                     
Sıkça Sorulan Sorular

BAŞKENT PSİKOLOJİ
Size iyi gelecek!

  1. Psikolog seçerken nelere dikkat etmeliyim? 
    Hizmeti verecek psikolog, hem kanun hem de etik kurallar gereği kaliteli bir eğitim almış ve bu eğitimin üzerine ilgili ve aslında gerekli olan uzmanlık eğitimini eklemiş olmalıdır. Uzmanın aldığı eğitimin “seçkin” üniversitelerin “kaliteli” programlarından olması, alacağınız hizmetin kalitesini de yükseltecektir. Psikoloji lisansı ve klinik yüksek lisansı ile birlikte, psikoloğunuzun aldığı eğitimlerin hizmetinin gerektiği şekilde ve faydalı yapılabilmesi de tercih sebebi olabilir. Bu sebeple gideceğiniz psikoloğun aldığı mesleki eğitimlere, uygulama konusundaki deneyim, birikim ve becerilerine dikkat etmelisiniz.
     
  2. Psikolojik Danışma Merkezini seçerken nelere dikkat etmeliyim?
    Psikolojik danışmanınızın aldığı eğitimlerine, aldığını aktarabilme gücüne, size destek olabileceğine dair güveniniz ve inancınıza göre psikolojik danışma merkezinizi de seçebilirsiniz. 

  3. Ne zaman psikolojik destek almalıyım?
    “Psikolojik danışma hizmetini deliler alır? Deli miyim ben?” cümlesini birçoğunuz duymuşsunuzdur. Bu değişmesi gereken mantık dışı bir düşüncedir. Belli dönemlerde başa çıkamadığımız durumlarda, problem çözme becerilerimizi geliştirmek istediğimizde, kendimizi daha iyi hissetmek ve kendi potansiyelimizden en yüksek derecede yararlanmak istediğimizde, yalnız, çaresiz, mutsuz, çıkmazda hissettiğimiz de olaylara faklı açılardan bakmaya ihtiyaç duyduğumuzda, kariyer planlamasında, kurtulmak istediğimiz bazı alışkanlıklarda, hayatın içinde büründüğümüz rol geçişlerine daha iyi adaptasyon sağlamak vb. birçok konuda desteğe ihtiyaç duyduğunuzda Psikolojik destek alabilirsiniz..

  4. Psikolojik danışma sürecinde kendimi ne kadar açmalıyım? Psikoloğum anlattığım şeylerden dolayı beni eleştirir mi?
    Psikolojik danışma süreci koşulsuz kabule dayalı bir süreçtir. Asla eleştirilmez ve yargılanmazsınız. Psikolojik danışma süreci güven, saygı, gizlilik, empati, saydamlık temellerinin üzerine kurulan bir psikolojik destek hizmeti olduğu için bir danışan kendini ne kadar danışmanına açık şekilde ifade ederse o süreçten yararlanma oranı o derece artacaktır. 

  5. Gizlilik
    Güven esasına dayanan Psikolojik danışmanlığın temel ilkelerinden biri gizliliktir. Danışma esnasında elde edilen bilgi ve belgeler danışan ve danışman arasında gizli tutulur. Psikolojik danışma ilişkisi sonladığında da gizlilik ilişkisine sadık kalınır. Danışanın rızası olmadan edinilen hiçbir bilgi paylaşılamaz. Ancak yasal zorunluluk ve hayati tehlike söz konusu olduğunda gizlilik ilkesi ortadan kalkar.   

  6. Bir danışma seansı ne kadar sürüyor ve kaç seansta psikolojik danışma süreci sonlanır? 
    Verilen hizmete göre seans süreleri değişmektedir.
    Ortalama süreler: Aile danışmanlığı 90dakika- Çift danışmanlığı 60 dakika- Bireysel danışma 50 dakika- oyun danışmanlığı 45-50 dakika

  7. İstediğim zaman bırakabiliyor muyum? 
    Psikolojik danışmanlık gönüllülük esasına dayandığı için kişi istediği zaman bu hizmeti almayı bırakabilir. 




                     
BAŞKENT PSİKOLOJİ

Size iyi gelecek!

Adres

Ankara/Çankaya
Cevizlidere Mahallesi
1218.Cadde
No: 2/22

İletişim

E-Posta
iletisim@baskentpsikoloji.com
Ofis Telefon:  (0850) 550 51 52                     

© Copyright 2020 - Başkent Psikoloji - Tüm Hakları Saklıdır.