Telefonla Arayın
html website templates



Beslenme ve Diyet Danışmanlığı

BAŞKENT PSİKOLOJİ
Size iyi gelecek!


Beslenme ve Diyet Danışmanlığında Amacımız Nedir? 
Bireyin tüm beslenme alışkanlıkları ve yaşam tarzı diyetisyen tarafından değerlendirilerek “bireye özgü” yaklaşılır çünkü “beslenme kişiye özeldir”. Amacımız; doğru besin seçimleri, uygulanılabilir beslenme programı ile yeterli ve dengeli beslenmeyi öğretip, bireylerin bunu yaşam tarzı haline getirmesidir. Kurumumuzda beslenmeye sadece bir diyet listesi olarak yaklaşılmamakta; daha çok bireyi anlamak, beslenmeyi öğretmek, sürdürülebilir hale getirmek amaçlanmaktadır. Başkent Psikoloji Ruh ve Beden sağlığı hizmeti kapsamında psikolojik danışmanlık hizmeti alan kişilere beslenme ve diyet danışmanlığını ücretsiz olarak sağlamaktadır. 

  1. Hastalıklarda Beslenme - Obezite, diyabet (Tip 1 DM, tip 2 DM, gestasyonel diyabet), insülin direnci, reaktif hipoglisemi, polikistik over sendromu (PCOS), kardiyovasküler hastalıklar (koroner kalp hastalıkları, inme (felç), romatizmal kalp hastalıkları, serebrovasküler hastalık, periferik arter hastalığı, hipertansif hastalıklar ve aritmiler), besin intoleransı ve allerjileri, çölyak, gastrointestinal sistem (sindirim sistemi) hastalıkları, tiroid hastalıkları alanlarında danışanlarımıza “hastalıklarda tıbbi beslenme tedavisi” hizmeti vermekteyiz. Bireylerin tüm beslenme alışkanlıklarını detaylı olarak sorgulayıp, bireye özgü bir beslenme programı hazırlanır.


  2. Ağırlık Yönetimi - Bireyler diyetisyene ideal vücut ağırlığına sahip olsalar dahi düzenli ve dengeli beslenmeyi öğrenmek ve bireye özgü beslenme programı edinmek için başvurabilir. Ek olarak, obezite kadar düşük vücut ağırlığı da sağlığı birçok yönden olumsuz etkilemektedir. Doğru besin seçimleri ile ağırlık kazanmak için bireyler bir beslenme uzmanına danışmalıdır.


  3. Yeme Bozuklukları - (ANOREKSİYA NERVOZA, BLUMİA NERVOZA, TIKINIRCASINA YEME BOZUKLUĞU, GECE YEME SENDROMU, ORTOREKSİYA NERVOZA) VE BESLENME Günümüzde görülme sıklığı giderek artan yeme bozukluklarının tedavisi multidisipliner bir yaklaşım gerektirmektedir. Bu konularda besinleri tanımak, besinlere doğru şekilde yaklaşmak, beslenmeyi nedenleri ve sonuçları ile öğrenmek önem taşımaktadır.


  4. Depresyon ve Beslenme - Tüketilen besinler günlük enerji ihtiyacımızı karşılarken aynı zamanda bilişsel fonksiyonu da etkilemektedir. Duygu durumumuz besin seçimlerimizi etkilerken, besin seçimlerimiz de duygu durumumuzu etkilemektedir. Beyin-barsak ilişkisi de son dönemlerin popüler ve ilgi çekici konuları arasındadır. Bu nedenle bu iki alan birbirinden ayrı düşünülemez.


  5. Bebeklik ve Çocukluk Çağında Beslenme - Tamamlayıcı beslenme yani ek gıdaya geçiş doğru zamanda ve doğru besinlerle yapıldığında, yetişkinlik döneminde dahi fizyolojik ve psikolojik açıdan önem taşımaktadır. Çocukluk çağında doğru beslenme ise büyüme ve gelişme açısından oldukça önemlidir.


  6. Gebelik ve Emziklilik Döneminde Beslenme - Gebeliğe hazırlık döneminde (tercihen minimum 3 ay öncesi) beslenme, yumurtalık sağlığı ve dolayısıyla bebeğin sağlığı için önem arz eder. Gebelik döneminde ise gereksinimler her trimestra göre değişmekte ve gereksinimlerin sağlanması bebeğin büyüme gelişmesi için önem taşımaktadır. Emzirme döneminde ise sütün kalitesi ve miktarı için yine düzenli ve dengeli beslenme önemli rol oynamaktadır.


  7. Bazı Özel Durumlarda Beslenme - Menopoz, belirli ilaçların kullanımı, beslenmenin etkili olduğu kan değerlerinde anormallik (örneğin B12 eksikliği), diyare (ishal), konstipasyon (kabızlık), geçici veya kalıcı besin alerjileri gibi özel durumlarda doğru beslenme mutlaka sağlanmalıdır.


                     
BAŞKENT PSİKOLOJİ

Size iyi gelecek!

Adres

Ankara/Çankaya
Cevizlidere Mahallesi
1218.Cadde
No: 2/22

İletişim

E-Posta
iletisim@baskentpsikoloji.com
Ofis Telefon:  (0850) 550 51 52                     

© Copyright 2020 - Başkent Psikoloji - Tüm Hakları Saklıdır.